Oferta weselna sezon 2024/2025
PRZYWITANIE CHLEBEM I SOLĄ, TOAST LAMPKĄ SZAMPANA (szaman, chlebek po stronie PM)
UROCZYSTY OBIAD DWUDANIOWY:
ZUPA :
– domowy rosół z kluseczkami, zieleniną i kawałkami kurczaka
II DANIE:
– karkówka w wytrawnym sosie z brandy z suszoną śliwką i morelą
– grillowany filet z piersi kurczaka w sosie z zielonego pieprzu
– ziemniaki z wody z koprem
– ziemniaki pieczone w aromatycznych ziołach
SURÓWKI:
– surówka z białej kapusty z marchewką i pestkami słonecznika
– buraczki z cebulką
DANIA NA GORĄCO SERWOWANE PODCZAS NOCY:
– Dorsz w sosie śmietanowo-koperkowym z warzywami gotowanymi na parze
– Babka ziemniaczana z gulaszem lub sosem śmietanowo-czosnkowym
– Barszcz czerwony z krokietem
ZIMNE ZAKĄSKI :
–tatar wołowy z piklami
– śledź w oliwie z cebulką i grubo młotkowanym pieprzem
– sałatka Cezar z grzankami
– plastry mozarelli z pomidorem i bazylią skropione octem balsamicznym
– rolada drobiowa z żurawiną
– galaretka wieprzowo-drobiowa
– pieczywo
NAPOJE:
– woda mineralna – bez ograniczeń
– sok pomarańczowy, sok jabłkowy – 0,5 l/os
– serwis kawowy przelewowy (kawa, herbata, mleko, cukier, cytryna) – objęty w cenie przyjęcia weselnego
– serwis kawowy ekspres (kawa Americano, Espresso, Cappuccino, kawa Latte) – 10 zł/os
ALKOHOL:
– własny, opłata korkowa 10 zł/os
Opłata korkowa to opłata pobierana za przechowanie i schładzanie alkoholu, zapewnienie szkła do jego serwowania oraz serwowanie alkoholu w trakcie przyjęcia.
DODATKI :
– STÓŁ WIEJSKI Z DOMOWYMI WYROBAMI – 25 zł/os
– deska chłopa (salceson jasny i ciemny, kaszanka, pasztet z dzika lub zająca)
– deska serów z żurawiną
– deska mięs pieczonych
– deska mięs wędzonych
– pikle i marynaty
– chleb z pieca
– smalec i ogórek kiszony
– POKROWCE NA KRZESŁA –10 zł/szt.
– NOCLEG– 120 zł/os/noc, 90 zł/os /2 noce, 70 zł/os/3 noce
Do dyspozycji oddajemy 50 miejsc noclegowych, w pokojach 2,3 i 4 osobowych, każdy pokój z własnym węzłem sanitarnym
Doba hotelowa – zakwaterowanie ok. godz. 15.00, wykwaterowanie godz. 11.00
APARTAMENT DLA NOWOŻEŃCÓW – GRATIS
– ŚNIADANIE 65 zł/os (dyspozycja bufetów śniadaniowych w godzinach 10.00 – 12.00)
– POPRAWINY 120 zł/os – 180 zł/os(wg. załączonej oferty)
ORGANIZACJA ŚLUBU NA ŚWIEŻYM POWIETRZU – 2,500 zł – 4,500 zł (z dekoracją)
Zniżki:
– Kamerzysta, fotograf, oprawa muzyczna – 50% stawki
– Dzieci do lat 4 – bezpłatnie
– Dzieci 5-12 lat – 50 % stawki
ROZLICZENIE:
– Rezerwacja sali i terminu– 5,000 zł zadatku (zadatek nie podlega zwrotowi).
– Ostateczne rozliczenie za ”talerzyk” – najpóźniej 7 dni przed przyjęciem weselnym
– Rozliczenie noclegów, śniadania i poprawin – najpóźniej – 2 dni po zakończonej realizacji
UWAGI:
Przedstawione propozycje menu mogą być modyfikowane zgodnie z Państwa oczekiwaniami na podstawie naszej karty menu po konsultacji z menagerem lokalu.
Cena za „talerzyk” utrzymuje się na tym samym poziomie przy organizacji wesel powyżej 70 osób (dorosłych), w przypadku gdy ilość osób będzie mniejsza niż 70 osób – doliczamy opłatę dodatkową w wysokości 30 zł/os.
W/W oferta stanowi aneks do umowy weselnej, na podstawie którego będzie realizowane zamówienie.
PRZYWITANIE CHLEBEM I SOLĄ, TOAST LAMPKĄ SZAMPANA
UROCZYSTY OBIAD DWUDANIOWY:
ZUPA :
– domowy rosół z kluseczkami, kurkami, zieleniną i kawałkami kurczaka
– krem z pomidorów z oliwą bazyliową i grzankami
II DANIE:
– polędwiczka wieprzowa w sosie z zielonego pieprzu
– ½ sandacz w sosie limonowym, ½ sznycel z mozarellą i suszonym pomidorem
– ziemniaki z wody z koprem
– maślane puree ziemniaczane
SURÓWKI:
– surówka z białej kapusty z marchewką i pestkami słonecznika
– mix chrupiących sałat z winegretem
– sałatka szwedzka (ogórek kiszony, papryka konserwowa, cebula, oliwa)
DANIA NA GORĄCO SERWOWANE PODCZAS NOCY:
– Bitki wieprzowe w sosie pieczeniowym serwowane z kluskami śląskimi
– Mix pierogów w cebulowej okrasie (ruskie, z mięsem z pieczarkami i serem)
– Zupa gulaszowa z mięsem i warzywami
ZIMNE ZAKĄSKI :
– ryba po grecku
– śledź w oliwie z cebulką i grubo młotkowanym pieprzem
– ½ sałatka Cezar z grzankami, ½ sałatka jarzynowa z majonezem
– bruschetta z serem feta, pomidorem i ziołami
– tatar wolowy z piklami na grzance
– rolada z kaczki żurawiną
– pieczywo
NAPOJE:
– sok jabłkowy, sok pomarańczowy – bez ograniczeń
– woda mineralna
– serwis kawowy przelewowy (kawa, herbata, mleko, cukier, cytryna)
– serwis kawowy ekspres (kawa Americano, Espresso, Cappuccino, kawa Latte) – gratis
ALKOHOL:
– własny, opłata korkowa 10 zł/os
Opłata korkowa to opłata pobierana za przechowanie i schładzanie alkoholu, zapewnienie szkła do jego serwowania oraz serwowanie alkoholu w trakcie przyjęcia.
DODATKI :
– STÓŁ WIEJSKI Z DOMOWYMI WYROBAMI – w cenie 25/osoba
– deska chłopa (salceson jasny i ciemny, kaszanka, pasztet z dzika lub zająca)
– deska serów z żurawiną
– deska mięs pieczonych
– deska mięs wędzonych
– pikle i marynaty
– chleb z pieca
– smalec i ogórek kiszony
Ognisko rozpalane po zmierzchu – gratis
– POKROWCE NA KRZESŁA – 10 zł/szt.
– NOCLEG–
120 zł/os/noc, 90 zł/os/2 noce, 70 zł/os/3 noce
Do dyspozycji oddajemy 50 miejsc noclegowych, w pokojach 2,3 i 4 osobowych, każdy pokój z własnym węzłem sanitarnym
Doba hotelowa – zakwaterowanie ok. godz. 15.00, wykwaterowanie godz. 11.00
APARTAMENT DLA NOWOŻEŃCÓW – GRATIS plus 3 pokoje dwuosobowe.
– ŚNIADANIE 65 zł/os (dyspozycja bufetów śniadaniowych w godzinach 10.00 – 12.00)
– POPRAWINY 120 zł/os – 180 zł/os(wg. załączonej oferty)
– ORGANIZACJA ŚLUBU NA ŚWIEŻYM POWIETRZU – 2,500 zł – 4,500 zł (z dekoracją)
Zniżki:
– Kamerzysta, fotograf, oprawa muzyczna – 50% stawki
– Dzieci do lat 4 – bezpłatnie
– Dzieci 5-12 lat – 50 % stawki
ROZLICZENIE:
– Rezerwacja sali i terminu– 5,000 zł zadatku (zadatek nie podlega zwrotowi).
– Ostateczne rozliczenie za ”talerzyk” – najpóźniej 7 dni przed przyjęciem weselnym
– Rozliczenie noclegów, śniadania i poprawin – najpóźniej – 2 dni po zakończonej realizacji
UWAGI:
Przedstawione propozycje menu mogą być modyfikowane zgodnie z Państwa oczekiwaniami na podstawie naszej karty menu po konsultacji z menagerem lokalu.
Cena za „talerzyk” utrzymuje się na tym poziomie przy organizacji wesel powyżej 70 osób (dorosłych), w przypadku gdy ilość osób będzie mniejsza niż 70 osób doliczamy dodatkową opłatę w wysokości 30 zł/os.
W/W oferta stanowi aneks do umowy weselnej, na podstawie którego będzie realizowane zamówienie.
Poprawiny/ Propozycje:
I. Śniadanie (10.00 – 12.00)
– jajecznica ze szczypiorkiem, parówki na gorąco, sery, jogurty, twarogi, wędliny śniadaniowe, świeże warzywa, dżemy, pieczywo, kawa, herbata, racuchy)
– stoły szwedzkie, na których wystawione są wszystkie dania zimne oraz gorące z wesela.
Cena: 65 zł/os
II. Poprawiny (11.00 – 15.00)
– dania z wesela (dania gorące, zimne przekąski, owoce, napoje, alkohole)
– bufet kawowy z ciastem
Dodatkowo:
– żur na zakwasie z białą kiełbaska i jajem
– ognisko z pieczeniem kiełbasek (kiełbaski, bulki, sosy)
Cena: 120 zł/os
Każda kolejna rozpoczęta godzina – 600 zł.
III. Poprawiny (godz. 11.00 – 17.00)
Bufet – serwowane dania z wesela (dania gorące, zimne przekąski, ciasta, owoce, napoje, alkohole)
Godzina. 13.00 Grill z pełnym asortymentem potraw:
– stek z karkówki w marynacie paprykowej
– grillowany boczek w marynacie ziołowej
– kiełbaska tradycyjna (ogniskowa)
– kaszanka z cebulka zapiekana w folii
– bar sałatkowy (pomidory z fetą i cebulką, ogórek kiszony/małosolny)
– sosy do mięs (ketchup, musztarda, tzatziki)
– pieczywo różne
– beczka piwa 30 l – gratis – (na poprawinach, powyżej 50 osób)
Cena: 180 zł zł/os
Każda kolejna rozpoczęta godzina – 600 zł.