Wesela

Oferta weselna sezon 2024/2025

PRZYWITANIE CHLEBEM I SOLĄ, TOAST LAMPKĄ SZAMPANA (szaman, chlebek po stronie PM)

UROCZYSTY OBIAD DWUDANIOWY:

ZUPA :

– domowy rosół z kluseczkami, zieleniną i kawałkami kurczaka

II DANIE:

– karkówka w wytrawnym sosie z brandy z suszoną śliwką i morelą

– grillowany filet z piersi kurczaka w sosie z zielonego pieprzu

– ziemniaki z wody z koprem

– ziemniaki pieczone w aromatycznych ziołach

SURÓWKI:

– surówka z białej kapusty z marchewką i pestkami słonecznika

– buraczki z cebulką

DANIA NA GORĄCO SERWOWANE PODCZAS NOCY:

– Dorsz w sosie śmietanowo-koperkowym z warzywami gotowanymi na parze

– Babka ziemniaczana z gulaszem lub sosem śmietanowo-czosnkowym

– Barszcz czerwony z krokietem

ZIMNE ZAKĄSKI :

tatar wołowy z piklami

– śledź w oliwie z cebulką i grubo młotkowanym pieprzem

– sałatka Cezar z grzankami

– plastry mozarelli z pomidorem i bazylią skropione octem balsamicznym

– rolada drobiowa z żurawiną

– galaretka wieprzowo-drobiowa

– pieczywo

NAPOJE:

– woda mineralna – bez ograniczeń

– sok pomarańczowy, sok jabłkowy – 0,5 l/os

– serwis kawowy przelewowy (kawa, herbata, mleko, cukier, cytryna) – objęty w cenie przyjęcia weselnego

– serwis kawowy ekspres (kawa Americano, Espresso, Cappuccino, kawa Latte) – 10 zł/os

ALKOHOL:

– własny, opłata korkowa 10 zł/os

Opłata korkowa to opłata pobierana za przechowanie i schładzanie alkoholu, zapewnienie szkła do jego serwowania oraz serwowanie alkoholu w trakcie przyjęcia.

DODATKI :

– STÓŁ WIEJSKI Z DOMOWYMI WYROBAMI – 25 zł/os

– deska chłopa (salceson jasny i ciemny, kaszanka, pasztet z dzika lub zająca)

– deska serów z żurawiną

– deska mięs pieczonych

– deska mięs wędzonych

– pikle i marynaty

– chleb z pieca

– smalec i ogórek kiszony

– POKROWCE NA KRZESŁA –10 zł/szt.

– NOCLEG120 zł/os/noc, 90 zł/os /2 noce, 70 zł/os/3 noce

Do dyspozycji oddajemy 50 miejsc noclegowych, w pokojach 2,3 i 4 osobowych, każdy pokój z własnym węzłem sanitarnym

Doba hotelowa – zakwaterowanie ok. godz. 15.00, wykwaterowanie godz. 11.00

APARTAMENT DLA NOWOŻEŃCÓW – GRATIS

– ŚNIADANIE 65 zł/os (dyspozycja bufetów śniadaniowych w godzinach 10.00 – 12.00)

– POPRAWINY 120 zł/os – 180 zł/os(wg. załączonej oferty)


ORGANIZACJA ŚLUBU NA ŚWIEŻYM POWIETRZU – 2,500 zł – 4,500 zł (z dekoracją)

Zniżki:

– Kamerzysta, fotograf, oprawa muzyczna – 50% stawki

– Dzieci do lat 4 – bezpłatnie

– Dzieci 5-12 lat – 50 % stawki

ROZLICZENIE:

– Rezerwacja sali i terminu– 5,000 zł zadatku (zadatek nie podlega zwrotowi).

– Ostateczne rozliczenie za ”talerzyk” – najpóźniej 7 dni przed przyjęciem weselnym

– Rozliczenie noclegów, śniadania i poprawin – najpóźniej – 2 dni po zakończonej realizacji

UWAGI:

Przedstawione propozycje menu mogą być modyfikowane zgodnie z Państwa oczekiwaniami na podstawie naszej karty menu po konsultacji z menagerem lokalu.


Cena za „talerzyk” utrzymuje się na tym samym poziomie przy organizacji wesel powyżej 70 osób (dorosłych), w przypadku gdy ilość osób będzie mniejsza niż 70 osób – doliczamy opłatę dodatkową w wysokości 30 zł/os.


W/W oferta stanowi aneks do umowy weselnej, na podstawie którego będzie realizowane zamówienie.

PRZYWITANIE CHLEBEM I SOLĄ, TOAST LAMPKĄ SZAMPANA

UROCZYSTY OBIAD DWUDANIOWY:

ZUPA :

– domowy rosół z kluseczkami, kurkami, zieleniną i kawałkami kurczaka

– krem z pomidorów z oliwą bazyliową i grzankami

II DANIE:

– polędwiczka wieprzowa w sosie z zielonego pieprzu

– ½ sandacz w sosie limonowym, ½ sznycel z mozarellą i suszonym pomidorem

– ziemniaki z wody z koprem

– maślane puree ziemniaczane

SURÓWKI:

– surówka z białej kapusty z marchewką i pestkami słonecznika

– mix chrupiących sałat z winegretem

– sałatka szwedzka (ogórek kiszony, papryka konserwowa, cebula, oliwa)

DANIA NA GORĄCO SERWOWANE PODCZAS NOCY:

– Bitki wieprzowe w sosie pieczeniowym serwowane z kluskami śląskimi

– Mix pierogów w cebulowej okrasie (ruskie, z mięsem z pieczarkami i serem)

– Zupa gulaszowa z mięsem i warzywami

ZIMNE ZAKĄSKI :

– ryba po grecku

– śledź w oliwie z cebulką i grubo młotkowanym pieprzem

– ½ sałatka Cezar z grzankami, ½ sałatka jarzynowa z majonezem

– bruschetta z serem feta, pomidorem i ziołami

– tatar wolowy z piklami na grzance

– rolada z kaczki żurawiną

– pieczywo

NAPOJE:

– sok jabłkowy, sok pomarańczowy – bez ograniczeń

– woda mineralna

– serwis kawowy przelewowy (kawa, herbata, mleko, cukier, cytryna)

– serwis kawowy ekspres (kawa Americano, Espresso, Cappuccino, kawa Latte) – gratis

ALKOHOL:

– własny, opłata korkowa 10 zł/os

Opłata korkowa to opłata pobierana za przechowanie i schładzanie alkoholu, zapewnienie szkła do jego serwowania oraz serwowanie alkoholu w trakcie przyjęcia.

DODATKI :

– STÓŁ WIEJSKI Z DOMOWYMI WYROBAMI – w cenie 25/osoba

– deska chłopa (salceson jasny i ciemny, kaszanka, pasztet z dzika lub zająca)

– deska serów z żurawiną

– deska mięs pieczonych

– deska mięs wędzonych

– pikle i marynaty

– chleb z pieca

– smalec i ogórek kiszony

Ognisko rozpalane po zmierzchu – gratis

– POKROWCE NA KRZESŁA – 10 zł/szt.

– NOCLEG
120 zł/os/noc, 90 zł/os/2 noce, 70 zł/os/3 noce

Do dyspozycji oddajemy 50 miejsc noclegowych, w pokojach 2,3 i 4 osobowych, każdy pokój z własnym węzłem sanitarnym

Doba hotelowa – zakwaterowanie ok. godz. 15.00, wykwaterowanie godz. 11.00


APARTAMENT DLA NOWOŻEŃCÓW – GRATIS plus 3 pokoje dwuosobowe.

– ŚNIADANIE 65 zł/os (dyspozycja bufetów śniadaniowych w godzinach 10.00 – 12.00)

– POPRAWINY 120 zł/os – 180 zł/os(wg. załączonej oferty)


– ORGANIZACJA ŚLUBU NA ŚWIEŻYM POWIETRZU – 2,500 zł – 4,500 zł (z dekoracją)

Zniżki:

– Kamerzysta, fotograf, oprawa muzyczna – 50% stawki

– Dzieci do lat 4 – bezpłatnie

– Dzieci 5-12 lat – 50 % stawki

ROZLICZENIE:

– Rezerwacja sali i terminu– 5,000 zł zadatku (zadatek nie podlega zwrotowi).

– Ostateczne rozliczenie za ”talerzyk” – najpóźniej 7 dni przed przyjęciem weselnym

– Rozliczenie noclegów, śniadania i poprawin – najpóźniej – 2 dni po zakończonej realizacji

UWAGI:

Przedstawione propozycje menu mogą być modyfikowane zgodnie z Państwa oczekiwaniami na podstawie naszej karty menu po konsultacji z menagerem lokalu.


Cena za „talerzyk” utrzymuje się na tym poziomie przy organizacji wesel powyżej 70 osób (dorosłych), w przypadku gdy ilość osób będzie mniejsza niż 70 osób doliczamy dodatkową opłatę w wysokości 30 zł/os.


W/W oferta stanowi aneks do umowy weselnej, na podstawie którego będzie realizowane zamówienie.

Poprawiny/ Propozycje:

I. Śniadanie (10.00 – 12.00)

– jajecznica ze szczypiorkiem, parówki na gorąco, sery, jogurty, twarogi, wędliny śniadaniowe, świeże warzywa, dżemy, pieczywo, kawa, herbata, racuchy)

– stoły szwedzkie, na których wystawione są wszystkie dania zimne oraz gorące z wesela.

Cena: 65 zł/os

II. Poprawiny (11.00 – 15.00)

– dania z wesela (dania gorące, zimne przekąski, owoce, napoje, alkohole)

– bufet kawowy z ciastem

Dodatkowo:

– żur na zakwasie z białą kiełbaska i jajem

– ognisko z pieczeniem kiełbasek (kiełbaski, bulki, sosy)

Cena: 120 zł/os

Każda kolejna rozpoczęta godzina – 600 zł.

III. Poprawiny (godz. 11.00 – 17.00)

Bufet – serwowane dania z wesela (dania gorące, zimne przekąski, ciasta, owoce, napoje, alkohole)

Godzina. 13.00 Grill z pełnym asortymentem potraw:

– stek z karkówki w marynacie paprykowej

– grillowany boczek w marynacie ziołowej

– kiełbaska tradycyjna (ogniskowa)

– kaszanka z cebulka zapiekana w folii

– bar sałatkowy (pomidory z fetą i cebulką, ogórek kiszony/małosolny)

– sosy do mięs (ketchup, musztarda, tzatziki)

– pieczywo różne

– beczka piwa 30 l – gratis – (na poprawinach, powyżej 50 osób)

Cena: 180 zł zł/os

Każda kolejna rozpoczęta godzina – 600 zł.